Præcisionsridning

Beskrivelse af præcisionsridning

Præcisionsridning klassen er en klasse for alle jer, der rider i skoven, er hyggeryttere, eller som har en lidt utrænet hest – fx efter en skade, adfærdsproblematikker, lige efter tilridningen mm. Denne klasse tilbydes også som barn og junior klasse.

En god ridehest kommer første og fremmest af et godt grundarbejde, hvor hesten forstår basishjælperne i alle tre gangarter, er styrbar og kan stoppe. Præcisionsridning klassen tager udgangspunkt i ekvipagens gode samarbejde og positive kommunikation, hvor hesten er afspændt, styrbar og tilpas. Der er ikke som sådan fokus på bøjning, bæring, løftet ryg eller andre dressurmæssige fokuser, men ekvipagen skal være HARMONISK at se på, dvs. hesten skal være i stand til at bære rytterens vægt på en hensigtsmæssig måde. Rytteres størrelse og vægt passer til hesten højde og styrke, og signalgivningen skal være let og konfliktfri. 

Så elsker du at ride, og savner du en klasse, hvor du bare kan få lov at ride et lille program uden det store fokus på dressurens mange nuancer, så skal du helt klart være med i præcisionsridning klassen.

Målsætning for klassen

Præcisionsridning klassen er bygget op om øvelser, der kræver god styreevne. En hest kan sagtens rides pænt og blidt, selvom der ikke er fokus på løftet ryg og lign. Det kræver dog at hesten forstår signalerne og blødt kan bevæge sig i forhold til disse. Ekvipagen bedømmes derfor på kommunikation og gensidig respekt i øvelsernes udførelse, samt hestens forståelse af hjælperne.

Målet med præcisionsridning klassen er at vise på de forskellige niveauer, at god og korrekt dressur ikke afhænger af mængden af udstyr, men af ekvipagens forståelse og samarbejde med det valgte udstyr. At hesten forstår rytterens signaler og at hesten, med den øgede frihed, stadig velvilligt samarbejder om de stillede opgaver.

Tilgængelige niveauer

Præcisionsridning Let
Præcisionsridning Middel
Præcisionsridning Øvet


Øvelserne er næsten ens, dog udføres let primært i skridt, middel udføres i skridt og trav og øvet indeholder også galop. Derudover er der få øvelser der varierer.

Regler

Du må ride med det hovedtøj, du er vandt til, så længe hesten er tryg ved dette og kan respondere let på hånden. Det anbefales at klassen rides bidløst eller med alm. trensebid. Du må også gerne gennemføre klassen med cordeo.

For at holde sikkerheden i top forventes det at ekvipagen har hovedtøj på mens de er på opvarmningsbanen. De generelle regler for påklædning og dresscode til DHE træf er også gældende i præcisionsridning klassen.

Hvem må benytte programmet?

Ønsker man at benytte præcisionsridning programmerne, kan det kun ske i samråd med DHE træf teamet.

Programmerne

Klassebeskrivelse præcisionsridning

Præcisionsridning - rideprogram/bane

Præcisionsridning program - Let

Præcisionsridning program - Middel

Præcisionsridning program - Øvet

 

DHE Teamet forbeholder sig ret til ændringer og justeringer i programmet.

August Septimius Krogh