BBH Spring

Beskrivelse af Stilspring klasserne

Stil springklasserne er tilrettelagt for at præmiere den ekvipage, der udviser den største samhørighed, ro, overblik, tilfredshed og balance i forbindelse med springningen.

I naturen springer hesten oftest kun hvis dens flugtinstinkt er aktiveret, ellers går det udenom.

Derfor kræver det god, solid og rolig træning, at træne en springhest til at springe en hel bane i en flydende rytme og afspændt tilstand, hvor den hele tiden er mentalt tilstede og lytter til/samarbejde med rytteren.

I Stil Springklasserne, blandes dressur og lydigheds øvelser med springene og der kan således være krav om at hesten lander i rigtig galop, kan tage et præcist antal galopspring mellem to spring, kan vise en volte i skridt for let tøjle mellem to spring, kan lave overgang til trav og nyt anspring på et bestemt anvist punkt osv.

Der gives karakterer på 10 skalaen, for blødheden i udførelsen af øvelserne og hestens villighed/tilpashed på banen.

Efterfølgende trækkes point fra for eventuelle nedrivninger eller refusering og klassens vinder en den ekvipage, der har den højeste samlede score.

Alle er velkomne til at stille op, og I 0-15 cm klassen samt 30- 40 cm klassen må der springes til fods med hesten. Kan der ikke galoperes udføres i trav.

Klassebeskrivelse

Stil Spring Let 0-60 cm

Stil Spring Øvet 70-110 cm

Banerne offentliggøres på dagen for en konkurrence. 

August Septimius Krogh